Taxus Baccata

Taxus baccata busk er den mest berømte af nåletræer og også kendt som gærbusken. Den langsomt voksende nåletræsart er måske den mest populære nåletræ, der findes, og du finder den i mange haver. Den oprindelige plante er meget stærk og kan blive meget gammel. Fordi planten er stedsegrøn, giver Taxus hækplanter privatliv, ly og et grønt udseende gennem alle årstider.

Taxus baccata er en alsidig hækplante

Den almindelige barlind er også kendt som Taxus baccata og er en af ​​de mest populære typer nåletræer, i den forstand at denne barlind er plantet i mange haver. Taxus baccata er meget velegnet som hækplante på flere måder. Fordi det er en nåletræ og derfor har nåle i stedet for blade, har det altid et rustikt, formelt udseende, der giver ro til ethvert havedesign, uanset hvilke andre planter det måtte indeholde. Den mørkegrønne farve giver en flot baggrund. Ikke underligt, at nåletræer ofte ses som de fremtrædende hækplanter.

Derudover vokser Taxus baccata ret langsomt, hvilket gør den meget velegnet til topiary og købes ofte som et alternativ til buksbom. Taxus baccata vokser måske ikke så langsomt som buksbom, men med en vækst på ikke mere end 20 centimeter om året vil den ikke miste den form, hvor du beskærer den hurtigt. Taxus baccata beskæres normalt til en rektangulær hækform, men selvfølgelig er andre former også mulige. Hvis du ikke har meget erfaring med beskæring af taks, er det nok bedre at holde sig til hækken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *